top of page
  • Writer's pictureKari Hiltunen

Viimeinen vaalipostaus. Hieman pidempi sellainen.

Päätän tämän Liike Nyt perustajan lainaukseen. Vaikka hän ei pärjää vaalidebateissa hieman kömpelönkin ulosantinsa ansiosta, ja hänellä on ollut historiaa Venäjän oligarkkien kanssa jääkiekkoliiketoimintansa kautta, onko se syy jättää äänestämättä koko puoluetta? Tärkeintä lienee ajatusmaailma, tavoitteet ja miten niihin päästään. Menestymällä väittelyissä vaiko suunnittelemalla ja toteuttamalla muutoksia, joista jokainen meistä hyötyy. Jos katsoo nykyisiä eduskuntapuolueita, kenellä ei ole ollut suhteita Venäjään? SDP, Keskusta, Kokoomus, Vasemmistoliitto, Vihreät, RKP, KD, kaikilla on. Jopa Persuilla. Katsokaa vaikka viime vaalien kantoja Venäjä asioihin ennen sotaa, faktoja löytyy netin täydeltä. Niin vaan Suomi toimi, aina viime kevääseen saakka. Ei enää. Ei kenenkään osalta.


Äänestämällä Liike Nyt ehdokasta äänestät omilla aivoilla ajattelevia ihmisiä eduskuntaan, joita eivät valtapuolueiden järjettömyydet ohjaa. Et myöskään äänestä muualla kuin Uudenmaan vaalipiirissä puolueemme puheenjohtajaa, muualla äänestät meitä muita ehdokkaita. Kun meitä valitaan useampia eduskuntaan, edustamme yhdessä, nousten yhden henkilön sijasta vaikuttavaksi eduskuntaryhmäksi. Tämä on myös tavoitteemme, saada useampi kansanedustaja eduskuntaan.


Eduskunnassa pitää lausua mielipiteet ääneen, jotkut jopa huutavat ne, oikeat päätökset tehdään kuitenkin paperilla. Eikö olisikin mahtavaa jos näitä päätöksiä olisi valmistelemassa ja päättämässä sellaisia, jotka paneutuvat aineistoon ja asiantuntijalausuntoihin, eivätkä pohjaa päätöksiä puoluekuriin tai ideologiaan. Jotka tekevät päätöksensä harkiten, analysoiden, usean näkökannan kuultuaan ja jopa päätösten laillisuuden huomioon ottaen. Jotka ymmärtävät lukemaansa ja argumentointia, ei tunnepohjalla, vaan loogisella järkipohjalla. Jotka lukevat joka ikisen lakialoitteen ja tutustuvat niiden taustaselvityksiin. Jotka ovat sekä paikalla että läsnä valiokunnissa ja täysistunnoissa. Jotka oikeasti ajattelevat yksilön, yrittäjän ja koko yhteiskunnan parasta.


Äänestämällä minua äänestät muutosta. Todennäköisesti en itse pääse eduskuntaan. Äänesi ei kuitenkaan mene hukkaan, vaan äänesi sataa puolueemme laariin, ja kun saamme ääniä riittävästi, vaalipiirissämme eniten ääniä saanut ja mahdollisesti toiseksi enitenkin pääsee päättämään asioistamme. Ja kenties minäkin jo seuraavissa vaaleissa, mikäli jälleen ehdokkaaksi lähden. Silti sanon teille ystäväni ja tuttuni ja ajatuksiani tukevat, mikäli äänestätte puolueemme ehdokasta Savo-Karjalan vaalipiirissä, äänestäkää minua, siten näytätte tukenne juuri minulle. Jos jokainen Liike Nyt ehdokas saisi tuhat ääntä vaalipiirissämme, vertausluku olisi 13 tuhatta, sillä päässee ainakin yksi kansanedustajaksi, ehkä toinenkin, eniten ääniä puolueemme sisällä saaneet. Tämä kun toistuu useassa vaalipiirissä, meillä on jo monta kansanedustajaa. Niin se nykyinen järjestelmä toimii. Sekin toki voisi muuttua.


Itse lainaukseen, lukekaa ajatuksella ja äänestäkää. Harkiten.


” Äänesi ei mene hukkaan!


Työssä käyvät suomalaiset ja yrittäjät, te olette Suomen talouden selkäranka. Teemme kaikkemme, että Suomessa kannattaa myös jatkossa yrittää ja tehdä töitä. Teemme kaikkemme, että tulette paremmin toimeen ja tienaatte enemmän. Kun yrittää ja tekee paljon työtä, pitää rahaa riittää elämiseen. Ei voi olla niin, että teidän rahanne eivät riitä, kun kaikki kallistuu. Ruokalaskut, sähkölaskut, bensa ja diesel, asuntolainojen korot, kaikki nousevat. Rahojen pitää riittää näihin! Ja muuhunkin! Suomen talous pitää saada kasvuun ja suomalaisten elintaso nousuun!


Meidän pitää saada talous kasvuun, pienet ja keskisuuret yritykset kasvamaan ja investoimaan ja palkkaamaan lisää ihmisiä töihin. Kaikki työikäiset ja työkykyiset ihmiset pitää saada töihin ja työn tekemisen pitää olla aina kannattavampaa kuin kotiin jääminen. Työuria pitää pidentää molemmista päistä. Opiskelijoiden tulorajat pois. Eikö ole parempi, että he ovat viikonloppuna töissä ravintolassa kuin, että he ovat juomassa siellä opintotukeaan? Töitä tekemällä voi tienata omaa rahaa ja valmistua silti sovitussa aikataulussa. Eläkeläisiä pitää houkutella veroporkkanalla jatkamaan töitä. Esimerkiksi hoitoalalle tästä voisi saada pikaista apua hoitajapulaan. Mutta jos palaat töihin, pitää siitä jäädä eläkkeen jälkeen myös jotakin käteen. Omaishoitajien asemaa pitää parantaa kautta linjan. 300 000 suomalaista hoitaa lähimmäistään ilman mitään korvauksia. Jos he löisivät hanskat tiskiin, kaatuisi hutera sote-uudistus saman tien. Kuka ja miten valvoo omaishoitajien hoitajamitoitusta? Yksin asuvia pitää tukea esimerkiksi kotitalousvähennystä korottamalla. Metsänomistajien puolta on pidettävä EU:ssa. Ei tulppaaneja viljelevien pidä tulla tänne neuvomaan. Me kyllä osaamme hoitaa metsämme.


Suomessa on Euroopan jäykin työmarkkina, korkein verotus ja ylivoimaisesti Pohjoismaiden velkaisin julkinen talous ja ihmisillä matalin elintaso. Vielä 15 vuotta sitten olimme Ruotsin kanssa tasoissa. Nyt eivät enää näy kuin Volvon perävalot.


Lisää velkaa ja lisää veroja ei todellakaan ole ratkaisu. Yrityksiä pitää verotuksella kannustaa kasvuun, investoimaan ja palkkaamaan lisää ihmisiä töihin. Tuottavuus, kasvu, investoinnit, kilpailukykyiset tuotteet ja palvelut. Ne kaikki tehdään yrityksissä ja vain niiden kautta saamme varat hyvinvointiyhteiskunnan pyörittämiseen. Tämä ei saa unohtua koskaan! Yrityksillä pitää olla selkeä kuva tulevasta ja luottamus siihen, että energian hinta ja riittävyys, lupa-asioiden sujuvuus ja ammattitaitoisen työvoiman saanti ovat kunnossa. Nato-jäsenyys tuo turvallisuuteen uuden ja erittäin tarpeellisen selkänojan.


Tätä samaa menoa on jatkunut nyt 15 vuotta. Suomen talous ei ole kasvanut 15 vuoteen. On tullut vain lisää ja velkaa ja lisää veroja. Talouden sijaan ainoastaan velkavuori kasvaa, kaikki kallistuu, elintaso laskee ja yhteiskunnan peruspalvelut heikkenevät. Kaikki vanhat puolueet ovat olleet mukana tätä pysähtyneisyyttä rakentamassa. Jos tähän maahan tulee sinipunahallitus, niin mikään ei muutu. Sama meno jatkuu. Vihervasemmiston keinot on nähty. Se on vain lisää veroja ja lisää velkaa.


Demarit puhuvat talouskasvusta ja ainoa heidän keinonsa sen luomiseksi on kiristää yritysten verotusta. Joka päinvastoin pilaisi kasvun. Samoin he kertovat kuinka haluavat työllisyysasteen nousevan 80 prosenttiin esittämättä ainuttakaan keinoa. Puheet ovat toiveita ja mielikuvahöttöä.


Kokoomus haluaa leikata kaikista köyhimmiltä ja heikoimmilta ja jakaa verohelpotuksia rikkaille. Olemme taantumassa ja nyt ei ole veronalennusten aika. Eikä myöskään pidä leikata talouskasvun kustannuksella. Perussuomalaiset eivät tiedä mitä ajattelevat taloudesta, eivät irtaudu puheista EU-erosta ja haluavat laittaa rajat kiinni. EU:ta kyllä tarvitaan vapaan kaupan ja vapaan liikkuvuuden takaamiseksi. Yhteisvelkaan ja liittovaltiopuheisiin pitää puuttua tiukasti. Ja kyllä Suomi tarvitsee osaajia ulkomailta, kun opetellaan kieli, tehdään töitä ja eletään maassa maan tavalla.


Meidän on laitettava perusasiat kuntoon. Hoitojonot, ruoan hinta ja omavaraisuus, energian hinta ja omavaraisuus, polttoaineet, vanhustenhoito, koulutus ja lasten ja nuorten pahoinvointi. Niiden laittamiseksi kuntoon tarvitaan rahaa. Sitä saadaan, kun talous kasvaa. Yritysten toimintaedellytyksiä on parannettava verotuksen ja työmarkkinauudistuksen kautta. Kannustinloukut on purettava ja passivoiva sosiaaliturva muutettava. On aika puhaltaa yhteen hiileen ja laittaa suomalainen hyvinvointiyhteiskunta kuntoon työllä ja yrittämisellä, miten se aikoinaan rakennettiinkin.


Liike on vaihtoehto näille vanhoille puolueille ja nykymenolle. Me olemme se muutos joka tekee politiikkaa asiat ja ihmiset edellä, ei ideologiat. Me emme ole eturyhmien alla, vaan kuuntelemme ja arvostamme kansalaisten mielipiteitä. Työssä käyvät suomalaiset ja yrittäjät, te olette talouden selkäranka. Teitä haluamme tukea ja puolustaa!


Me uskallamme olla erilaisia.

Äänestä muutoksen puolesta,


Äänestä Liike Nyt!”


-Hjallis Harkimo, Uusi Suomi puheenvuoro 31.3.2023

17 views0 comments

Recent Posts

See All

Yrittäjyydestä

Toivoisin kovin että tuleva hallitus tekisi kaikkensa että yrittäjillä on mahdollisuudet selviytyä. Yrittäjä ottaa valtavan taloudellisen riskin kun työllistää itsensä ja mahdollisesti muita. Yrittäjä

Asiaa alkoholista

Tälläiset muutokset vaativat aikaa ja totaalista alkoholipolitiikan asennemuutosta sekä virkamies- että lainsäätäjätasolla. Ei ehkä tapahdu seuraavan hallituskauden aikana, osaan on kuitenkin mahdolli

bottom of page