top of page
  • Writer's pictureKari Hiltunen

Yrittäjyydestä

Toivoisin kovin että tuleva hallitus tekisi kaikkensa että yrittäjillä on mahdollisuudet selviytyä. Yrittäjä ottaa valtavan taloudellisen riskin kun työllistää itsensä ja mahdollisesti muita. Yrittäjä saa harvoin riittävästi tukea yhteiskunnalta selvitääkseen, vaan on hänen omissa käsissään miten yritys onnistuu.


Valtiovaltamme rajoitti yritystoimintaa valtavasti pandemian varjolla. Oliko se tarpeellista, vai olivatko rajoitukset liian ankaria, on nyt jälkeenpäin tarpeellista arvoida. Suurimmat iskut osuivat ravintola- ja matkailualalle sekä tapahtuma- ja kulttuurialalle. Se on varmaa, että yritystoiminnan tuet eivät olleet riittäviä eivätkä kohdistuneet oikein.


Jatkossa meillä voisi olla yrittäjämyönteisempi hallitus, nyt on mahdollista äänestää sellaiset valtaan. Mutta myös sellaiset, jotka huolehtivat yksilöistä. Nämä eivät poissulje toisiaan. Vain lisäämällä yritysten määrää, voidaan tulevaisuudessa työllistää riittävä määrä kansalaisia, jotta työllisyystavoitteet saavutetaan. Toinen vaihtoehto on kasvattaa julkista sektoria entisestään, mutta se ei ole realistista.


18 views0 comments

Recent Posts

See All

Viimeinen vaalipostaus. Hieman pidempi sellainen.

Päätän tämän Liike Nyt perustajan lainaukseen. Vaikka hän ei pärjää vaalidebateissa hieman kömpelönkin ulosantinsa ansiosta, ja hänellä on ollut historiaa Venäjän oligarkkien kanssa jääkiekkoliiketoim

Asiaa alkoholista

Tälläiset muutokset vaativat aikaa ja totaalista alkoholipolitiikan asennemuutosta sekä virkamies- että lainsäätäjätasolla. Ei ehkä tapahdu seuraavan hallituskauden aikana, osaan on kuitenkin mahdolli

bottom of page